sâmbătă, 1 mai 2010

Prima iubire-Primul Te iubesc

                   Nu, nu este vorba despre prima data cand ne-a placut o persoana de sex opus (la gradinita, in clasele primare, etc.), ci despre ceva mult mai profund. Este vorba despre primul fior al dragostei, pe care il regasim in memorie, dar si in suflet, peste ani si ani.
Primul " Te iubesc"             Prima iubire, cele mai multe dintre noi, am trait-o cand eram adolescente. Poate iti amintesti cat erai de fericita, cum pluteai, zambeai tuturor si o noua lume tocmai o descoperisei. Erai indragostita.
           Intr-adevar, adolescenta este o varsta frumoasa, dar si dificila. In materie de dragoste evolutia sentimentala isi spune cuvantul  abia la    15-16 ani.
            Indiferent de varsta la care apare, prima iubie ea va ramane unica. Nici una dintre relatiile care apar apoi, pe parcurs nu va mai fi la fel. Relatiile ulterioare, reducandu-se in anumite clipe la prima iubire.
          Cum este cand iubesti? Cum este sa fii iubita? cu siguranta va ramane de neuitat si isi va pune amprenta pe evolutia ta ulterioara.
           Foarte rar prima dragoste se finalizeaza prin casatorie. Si, chiar daca acest lucru nu se intampla, ea isi pune macar in parte amprenta pe modul in care vei vedea viata de cuplu.
          Daca prima ta relatie are un final neplacut, vei deveni mai vulnerabila si te vei inchide in tine si indiferent de noua relatie, o vei trai pe prima, incercand sa schimbi finalul.
          Prima dragoste transformata in casnicie va aduce cu sine un plus de romantism si satisfactia unei impliniri: ai avut intelepciunea sa nu pierzi barbatul vietii tale si sa nu lasi sentimentele sa se iroseasca, ci sa creasca in timp.
            Iubirea vine pe neasteptate; prima iubire este insa cu atat mai importanta cu cat e plina de bucurie, de speranta, de iluzie si o simtim mult mai profund, mai frumos, toate acele senzatii sunt mai intense si ne umplu viata de soare si fericire, tocmai pentru ca se intampla prima data.
          Prima iubire nu este un vis, este o realitate atat de frumoasa. Cand o intalnesti, te schimba radical, te face mai bun, mai frumos, mai optimist, te face sa vezi totul in culori mai vii si sa realizezi ca viata este frumoasa tocmai pentru ca simti acest minunat sentiment, ce ne infrumuseteaza si ne aduce multa iubire si caldura.
Se spune ca dragostea nu are nevoie de cuvinte, cuvintele sunt luate de vant, faptele raman si cantaresc.
           Potrivit unui studiu publicat în cotidianul „Daily Mail” 85-90% din cei ce au cunoscut prima iubire si care au trait-o la intensitate maxima, se reantorc la ea, mai devrema sau mai tarziu
De ce??
            Dragoste creeaza o dependenta mai puternica decat orice drog cu influent ape toata viata. Este o legatura puternica, chiar daca ramane ascunsa. Reantalnirea cu prima iubire  are un efect atat de puternic, incat se  poate reincepe o relatie cu o forta atat de intensa cu o forta atat de intensa incat pot sa-ti  influenteze starea psihologica si sa-ti afecteze relatia, chiar du dupa zeci de ani
Fiindca prima dragoste, este pura, sincera, puerila, platonica de multe ori si, tocmai de aceea este asa de frumoasa. La varsta  adolescentei, nu prea stim sa mintim, sa tradam. Nu stim ca uneori nu e bine sa-ti expui sentimentele. Facem ce simtim, doar iubim. Fara a gandi prea mult, si tocmai aceste este farmecul si de aceea se spune ca prima iubire nu se uita niciodata.
               Prima iubire nu se uita niciodata. Si mereu vei cauta sa te reantorci la ea. Nu ai cum sa uiti emotia primului sarut, acea emotie care face ca prin minune sa dispara absolut orice din jurul tau. Emotia care face ca fiecare particica din trup sa tremure puternic. Prima plimbare in doi, primul rasarit/apus, prima privire in acei ochi stralucitori de iubire…doar doua persoane pe lume.
             Dragostea este un fapt ce se constata, nu se construieste… Iti dai seama intr-o zi ca cineva este mereu la capatul bratului tau, la capatul gandului tau, ca vine mereu in intampinarea nevoilor tale fara sa se gandeasca la asta, fara sa premediteze asta.
            Nu cred ca  exista prima dragoste,a doua dragoste,a treia dragoste. Eu cred ca exista o singura dragoste si aceea e prima iubire adevarata
                                                                                                         Cu drag,  Miremy

Un comentariu:

  1. Nici nu am ce sa comentez la blogul tau, totul e super, imi plac scrierile, imi place muzica
    FELICITARI !!!!!!
    Continua

    RăspundețiȘtergere